Sohbet Girişi


FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ İCRA ETTİĞİ VE PLANLADIĞI ÖNEMLİ FAALİYETLER | Yoncam.Net


SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞININ İCRA ETTİĞİ VE PLANLADIĞI ÖNEMLİ FAALİYETLER

14 Nisan 2015, Salı

Haber:

Sahil Güvenlik Komutanlığının İcra ettiği ve Planladığı Önemli Faaliyetler.

Açıklama:

Sahil Güvenlik Komutanlığınca 19 ülkeyle ikili iş birliği faaliyetleri yürütülmekte ve Karadeniz Bölgesinde deniz güvenliği ve seyir emniyetinin sağlanmasına katkıda bulunmak maksadıyla Türkiye’nin girişimiyle 2001 yılında başlatılan Karadeniz’e Sahildar Ülkeler Sınır ve Sahil Güvenlik Teşkilatları İş Birliği Forumu’na (BSCF); 1969 yılından beri icra edilen küresel seviyede deniz güvenliğine yönelik gelişmeler, sorunlar, eğilimler ile geleceğe dair projeksiyonların ele alındığı Uluslararası Deniz Gücü Sempozyumu’na (ISS) ve 2009 yılında sahil güvenlik teşkilatları arasında iş birliğini güçlendirmek amacıyla başlatılan ve Avrupa Birliği’nin finansal desteğini alan Akdeniz Ülkeleri Sahil Güvenlik Teşkilatları Forumu’na (MedCGFF) katılım sağlanmaktadır.
Uluslararası görevler kapsamında Aden Körfezi ve mücavir sahalarda deniz haydutluğuyla ve silahlı soygun ile mücadele harekâtına bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı harekât kontrolünde Birleşik Görev Kuvveti (CTF 151) taktik kontrolünde iştirak edilmesi planlanmaktadır.
Türk deniz yetki alanlarının gözetlenmesi ve denizde durumsal farkındalığın sağlanması maksadıyla ilk sözleşmesi 2013 yılında imzalanan Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) Projesinin ilk safhasının 2017 yılında, tümünün ise 2023 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.
Üniversitelerin denizcilik fakülteleri mezunlarının sözleşmeli subay olarak Sahil Güvenlik sınıfında istihdam edilmek üzere temin faaliyetlerine ilk olarak 2011 yılında başlanmıştır. Temin edilen sözleşmeli subaylar 2012 yılının Ağustos ayından itibaren Deniz Harp Okulu mezunu Sahil Güvenlik sınıfı subaylarla birlikte yüzer birliklerde istihdam edilmektedir. Halihazırda bu uygulamaya kadro görev yeri ihtiyaçları doğrultusunda devam edilmektedir.
Sahil Güvenlik Komutanlığında yardımcı sınıf olarak görev yapan ikmal subayı ihtiyacının Deniz Harp Okulu kaynağına ilave olarak üniversitelerin ilgili bölüm mezunlarından sözleşmeli subay olarak temin edilmesi faaliyetlerine ilk olarak 2011 yılında başlanmıştır. Bu kapsamda temin edilen ikmal sınıfı sözleşmeli subaylar 2012 yılının Ağustos ayından itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapmaktadırlar. Halihazırda bu uygulamaya kadro görev yeri ihtiyaçları doğrultusunda devam edilmektedir.
Sahil Güvenlik Komutanlığında sözleşmeli astsubay temin faaliyetlerine ilk defa 2011 yılı içerisinde başlanmıştır. Temin edilen sözleşmeli astsubaylar 2012 yılının Ağustos ayından itibaren Sahil Güvenlik Komutanlığında ikmal sınıfında görev yapmaktadırlar.
Sahil Güvenlik Komutanlığı sözleşmeli subay temin faaliyetleri kadın ve erkek farkı gözetmeksizin icra edilmektedir. Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulundan Sahil Güvenlik Komutanlığı nam ve hesabına yetiştirilen personel sayısı erkek astsubay ihtiyacını karşıladığı takdirde, ikmal sınıfı sözleşmeli astsubay temin faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığına tevdi edilen görevler ve Arama Yönetmeliği esas alınarak yalnız kadın personel temini için de yapılabilmektedir.
Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine yeni girecek yüzer unsurların sahip olacağı imkânlar ile kolluk görevleri de dikkate alınarak 2011 yılından itibaren Deniz Harp Okulu Komutanlığında Sahil Güvenlik Komutanlığı nam ve hesabına kadın öğrenciler öğrenim görmeye başlamıştır.



Bir cevap bırakın.