Sohbet Girişi


FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Rektör Hasan Gönen istifasını verdi | Yoncam.Net


Eskişehir’ de geçen hafta 4 kişinin öldürüldüğü Osmangazi üniversitenin rektörü istifa etti.

 

Prof. Dr. Hasan Gönen üniversitenin kampüsündeki rektörlük binasında yapılan toplantı da 4 kişinin öldürülmesi ardından kendisine yönetilen eleştirileri cevapladı. Prof. Dr. Gönen eleştirilere şu şekilde cevap verdi :

” Üniversitemizde 5 Nisan 2018 de yaşanan elim hadise Osmangazi Üniversitesi ailesini ve tüm milletimizi derinden yaralamıştır ama Bu olaydan sonra basında ve medya da yapılan birçok açıklama gerçekleri yansıtmamaktadır. Basında yer alan iddialar, 15 Temmuz gününden sonra Kanun hükmünde üniversitemizden uzaklaştırılan FETÖ üyesi olmakla yargılanan kişilere yönelik iddialardır.

” İDDİALARIN GERÇEKLE ALAKASI YOK”

Osmangazi Üniversitesi rektörü Hasan Gönen 15 Temmuz 2016 tarihinde PYD/FETÖ darbe girişimde tüm kamu kuruluşları gibi kendi kurumlarında da terör örgütü üyesi olmakla göz altına alınan görevliler hakkında soruşturmaların hala devam ettiğini belirtmiştir.

 

REKTÖR HASAN GÖNEN İSTİFASINI AÇIKLADI 

Prof.Dr. Hasan Gönen Yaptığı konuşma ve açıklamalardan sonra istifa ettiğini söyleyerek ” 2011 den bugüne bilimi rehber alarak, Türk milletinin onur ve şerefini yükseltecek çalışmalara mesai arkadaşlarımla beraber yapmaya gayret ettim. Soruşturmanın selameti ve devlet kurumlarımızın yıpratılmaması adına görevimden istifa ediyorum.” dedi.



Bir cevap bırakın.