Sohbet Girişi


FARKLI SÜRÜM İLE BAĞLAN

Doğal diş beyazlatma yolları | Yoncam.Net


Doğal diş beyazlatma yolları
Doğal diş beyazlatma yolları

Beyaz, bembeyaz dişler hepimizin hayali! Tabii bir de çürüksüz… Diş sağlığı konusunda sadece yiyip içtiklerimiz değil, ağız bakımı da çok önemli. Tartar oluşumu, diş aralarındaki boşluklar, diş eti problemleri, protez, çürük ve dolgular, diş sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen, problem oluşumunu tetikleyen önemli etkenler. Kötü fırçalama, yetersiz beslenme, kalıtımsal etkiler ve yetersiz doktor ziyaretleri (ve hatta hiç doktora gitmemek) gibi etkenler, plak birikimini artırır ve ağız sağlığımızı bozar. Elbette plak ve tartar oluşmamış, bakımlı dişler için ilk yapılması gerekenler, günde en az iki kez florlu diş macunu ile dişlerimizi fırçalamak, yuvarlak kıllara sahip diş fırçası kullanmak, fırçayı 45 derecelik açıyla tutmak, bakteri oluşumunu engellemek için dil üzerini de fırçalayıp dar alanlara sıkışan artıklardan kurtulmak için diş ipi kullanmaktır. Ama hepsi bu kadar değil;) Tüm bunlara ek olarak birtakım doğal yöntemlerle de plak ve bakterilerle savaşabilirsin. Eğer dişlerinin çürümesini istemiyorsan, bulması da uygulaması da çok kolay taktiklerle mükemmel selfie’lere ne dersin?

İşte doğal yöntemlerle diş beyazlatma ve mükemmel gülüşü yakalamanın yolları…

1. Hindisatn cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı dişlerde oluşmuş plakları temizlemenin en etkili yollarından biri.

Uygulama

1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını dişlerinin üzerine sür. Bu yağ ile gargara yapma ya da yağı yutma! Yağı dişlerine sürdükten sonra her zamanki gibi dişlerini fırçala. Bu işlemi her gün kahvaltıdan önce uygulayabilirsin.

Not: Hindistan cevizi yağı ile her gün diş etlerine masaj da yapabilirsin;)

2. Karbonat

Sodyum bikarbonat da denilen karbonat, plakları temizlemenin en ulaşılabilir ve prarik yöntemlerden biri. Karbonat, ağız asitlerini nötralize eder. Ayrıca dişlerin beyazlamasını sağlar.

Uygulama

Islak diş fırçasının üzerine küçük bir miktar karbonat koy ve dişlerini fırçala. Daha sonra ılık su ile iyice ağzını çalkala!

Not: Ayrıca haftada bir kez 2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştır. Bu karışımı nemlendirilmiş diş fırçasına batır. Nazikçe bu toz ile dişlerini fırçalayıp ağzını çalkala.

3. Guava

Tropik bir meyve olan guava, hem meyvesi hem de yaprakları ile tam bir diş dostu. Meyvesi de yaprakları da hem dişlerin hem de dişetleri üzerinde biriken bakteri plağını temizlemeye yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, guava yaprağı ekstresinin plak oluşumunda ve azaltmada ciddi anlamda etkili olduğunu gösteriyor.

Uygulama

1. Aktardan bulabileceğin birkaç guava yaprağını yıkadıktan sonra çiğne. Tükürüğünü yutmadan tükür. Diş üzerinde plak oluşma riskini azaltmak için her gün uygulayabilirsin.

2. Olgunlaşmamış guava meyvesinden bir parça alıp üzerine tuz serp ve ağır ağır çiğne. Birkaç gün, günde 1-2 kez bu işlemi kür olarak uygula.

3. Ayrıca guava yaprağı ekstresi içeren bir ağız temizleme suyu da kullanabilirsin.

4. Aloe Vera

Aloe vera, plak ve tartardan kaynaklanan diş eti hastalıkları ile savaşmada en etkili maddelerden biridir. Plak oluşumuna neden olan bakterileri öldürür, kötü nefes kokusunu yok eder.

Uygulama

Bir aloe vera yaprağı yarıp içinden bir parça çıkart. Bu parça ile diş ve diş eti çizgisi üzerini ovala. 10 dakika bekledikten sonra soğuk su ile ağzını durula. Günde iki kez bu işlemi yapabilirsin.

5. Karanfil

Nefesimizi tazelemek için özellikle sarımsaklı yiyeceklerden sonra kullandığımız karanfil, plak ve tartara neden olan mikropların da düşmanı.

Uygulama

Birkaç damla zeytinyağı ile 1 çay kaşığı toz karanfili karıştır. Karışımı dişlerine sür ve birkaç dakika beklet. Daha sonra ılık su ile durula. Bu işlemi günde iki kere yapabilirsin.

Not: Ayrıca, ağız sağlığını desteklemek ve ağzında bakterilerin neden olduğu kötü nefes kokusunu azaltmak için düzenli olarak günde 1 ya da 2 diş karanfil çiğneyebilirsin.

6. Beyaz Sirke

Beyaz sirke, plak birikimini azaltmaya yardımcı olan asetik asit içerir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahiptir. Damıtılmış su ve gliserin ile karşılaştırıldığında plak oluşumuna neden olan bakterileri önemli ölçüde yok ettiği de bilimsel olarak kanıtlanmış.

Uygulama

Yarım fincan suyun içine 2 çay kaşığı beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, karıştır. Bu karışımla günde iki kez ağzını çalkala.

7. Portakal kabuğu

Diş lekelerini çıkartmak için kullanılan portakal kabuğu, iyi bir beyazlatıcıdır. Ayrıca içeriğindeki C vitamini dişlerin üzerindeki mikroorganizmaların büyümesini önler. Ama en önemlisi, içeriğindeki limonen, diş üzerindeki mine tabakasını yıpratmadan plakların yok edilmesini sağlar.

Uygulama

Yatmadan önce doğrudan diş ve dişeti üzerini taze soyulmuş portakal kabuklarının iç kısmı ile ov. Gece öyle bırak ve ertesi sabah ağzınu durula. Dişlerini temizlemek ve beyazlatmak için gerektiği sürece bu işlemi yapabilirsin.

8. Biberiye Yağı

Biberiye yağı ile bakterileri ve kötü nefes kokusunu yok edebilirsin. Biberiye yağı, çürük oluşumunu da engeller.

Uygulama

Bir 1 çorba kaşığı suyun içine birkaç damla biberiye yağı damlat. Karışımı dişlerinin arasında gezdir. Daha sonra tükür ve her zamanki gibi dişlerini fırçala. Karışımı tutma veya ağzını çalkalama. Günde iki kez bu işlemi tekrarlayabilirsim.

Not: Biberiye yağı yerine adaçayı ya da kekik yağı ile de aynı işlemi yapabilirsin.

9. Siyah çay

Bakteri oluşumunu engellemek, plak riskini azaltmak için siyah çay da etkili bir çözümdür. Ayrıca siyah çayın florür açısından oldukça zengin olduğunu biliyor muydun;) Siyah çay, diş minesini korur, diş çürümelerine neden olan asit üretimini azaltır.

Uygulama

Siyah çayı büyük ihtimalle zaten içiyorsundur. Ama şeker kullanıyorsan öncelikle çayını bundan böyle şekersiz içmeye çalış. Eğer çay içmeyi sevimiyorsan, demlenmiş ve soğutulmuş çay ile ağzını çalkalayabilirsin.

10. Peynir

Peynir, diş üzerindeki asidi nötrleştirmeye yardımcı olan alkali tükürük üretimini sağlar. Dişlerin etrafında oluşturduğu koruyucu tabaka ile asidin dişlerini etkilemesini engeller. Ayrıca peynirin içeriğindeki kalsiyum ve fosfor diş çürümelerini ciddi oranda önler



Bir cevap bırakın.